философията на Д-р Барман

dr. Barman

„По – лесно е да промениш продуктите, отколкото човешките навици. Подобрявайки продуктите и опростявайки методите за употреба, все повече хора ще ги използват с желание и ще поддържат зъбите си здрави и красиви“!

ИСТОРИЯТА

Д-р Ролф Барман е роден в семейство на стоматолози. Неговият баща Доктор Ото Барман е бил директор на денталната клиника за деца и юноши в Берген, Норвегия и пионер във въвеждането на превантивни мерки за детски зъби, като флуоридното изплакване и миене на зъбите в училищата и др. Неговата майка и леля също са били училищни стоматолози. Получава образованието си с диплома по дентална хирургия в L’Ecole Dentaire de Paris през 1955г. и диплома за стоматолог от Norwegian Dental School в Осло през 1956г. Има 40+ годишен стаж в държажни клиники и неговата частна практика. Две от децата му също са дентални лекари и понастоящем продължават работа в неговата практика.

Доктор Ролф Барман е стоматолог и пионер в изобретяването и подобряването на денталните продукти. Още в началото на 1965г. той разработва и пуска на пазара неговия първи проект Sanodent – интердентални клечки за зъби. Това била първата двустранна клечка за зъби с триангуларно напречно сечение на пазара, която бързо придобива огромен успех и световно признание. Тъй като много малка част от населението по онова време използва дентални конци, неговото желание било да изобрети клечки за зъби с подходяща форма и качество за лесно почистване и употреба. Последното му изобретение в тази насока са новите анатомично изработени дентални клинчета използвани от стоматолозите по целия свят.Суперчетката за зъби на Д-р Барман е изобретена през 1989г. Тя е патентована и бива награждавана множество пъти през годините за своята изключителна ефективност и опростена употреба. Има редица клинични изследвания, които доказват преимуществата в почистването на зъбите и запазването на оралното здраве.

Марката Dr. Barman`s и нейните продукти за дентална грижа са постоянен синоним на качество за тези, които се фокусират върху по – добра устна хигиена.

ЧЛЕНСТВА на Д-р Барман:

Норвежката Дентална Асоциация
Световната Дентална Федерация FDI
Международна Асоциация за Педиатрична стоматология IAPD
Асоцииран член на Скандинавскoто Дружество по Пародонтология SSP и Американската Дентална Асоциация ADA